Auta meitä nalle Wahlroos

Hei Björn,

Meillä demareilla on pieni ongelma niin koko Suomessa kuin täällä kotoisassa Turussakin. Olemme vain toiseksi suurin puolue, eikä sillä mandaatilla saada aikaan vielä niitä muutoksia joita haluaisimme. Kuitenkin koko nykyinen hyvinvointivaltiomme, jota tiedän sinunkin syvällä sisimmässäsi arvostavan, on rakennettu ajamiemme ajatusten pohjalta.

Joku asiaan perehtymätön saattaisi ihmetellä miksi pyydän apua tässä tilanteessa sinulta, eihän kapitalismin ylipapin luulisi auttavan pitkin hampainkaan meitä demareita. Kuten me molemmat tiedämme, niin asiahan ei ole aivan näin. Nuoruudessasi olit tiukka sosialisti ja tiikeri harvoin pääsee raidoistaan, vaikka muuta väittäisikin. Koko myöhemmän aikuisikäsi olet julistanut meille suomalaisille kapitalismin ilosanomaa. Pokeripöydissä viihtyvä poikasi onkin varmasti perinyt bluffaamistaitonsa juuri sinulta.

Tänään ajattelin kuitenkin paljastaa bluffisi kaikille niille (kolmelle), jotka blogiani lukevat. Sinulla ei siis ole mitään hätää ja toivonkin, että jatkat edelleen valitsemallasi polulla, sillä kuten suuressa suunnitelmassasi olet ajatellut, niin tämä kaikki sataa lopulta meidän demareiden haaviin. Bluffisi paljastui minulle kun katsoin poikani kanssa Autot 2 elokuvaa, niin sitä piirrettyä jossa autoilla on silmät ja suu. Elokuvassa ”pääpahis”, Sir Miles Axlerod, yrittää muka markkinoida ekobensaa, vaikka hänen tosiasiallisena tarkoituksenaan on maailman suurimpien öljyvarojen omistajana mustamaalata ekobensa täydellisesti. Turhaan kuitenkaan hikoilet vaikka bluffisi alkaa pettää, sillä kolmesta blogini lukijasta se ainoa kokoomuslainen lopettaa lukemisen juuri tässä kohdassa.

Samalla tavalla kuin Sir Miles sinä Björn olet toiminut jo vuosikymmeniä. Kun ulkomaalaisessa omistuksessa oleva ja veroparatiisissa toimiva yritys pistää pihalle tuhat suomalaista työntekijäänsä, niin ilmestyt kertomaan lehtien palstoille, miten tämä on osakkeenomistajien parhaaksi, ja osoittaa kapitalismin toimivuuden. Tiedät, että kommenttisi nostattavat karvat pystyy lähes kaikilla muilla suomalaisilla paitsi muutamalla arkielämään kosketuksensa menettäneellä tutullasi Espoon Westendin niemellä. Mutta ennen kaikkea syvällä sisimmässäsi tiedät, että jokainen suomalainen löytää näinä hetkinä sen sisällään asuvan pienen demarin, joka kysyy onko tässä mitään järkeä.

Olen kuitenkin hieman pettynyt panokseesi yhteisten ponnistelujemme eteen viime viikkoina. Edellis lauantaina juhlit näyttävästi 60-vuotis juhliasi talouselämän kerman kanssa Ranskan Rivieralla luxushotellissa, joka oli käytännössä varattu teille ja jossa Iltasanomatkin päivysti toimittajan ja kuvaajan voimin. Mikä mahtava tilaisuus tämä olisi ollut juuri kunnallisvaalien alla laukoa muutama kuolematon ”oneliner”, vaikkapa kertoa suora tukesi Kokoomuksen esittämille palkattomille sairauslomapäiville tai lytätä meidän demareiden ajama, nuorien työllistymiseen tähtäävä, nuorisotakuu nimeämällä se temppu työllistämiseksi ja rasitteeksi kapitalistisille yrityksille. Nämä kommentit olisivat tässä tiukassa tilanteessa olleet mannaa meidän kannatusluvuillemme. Nyt kuitenkin turhaa maltoit pidätellä kielesi kantoja. Ennakkoäänestys alkaa tällä viikolla, enkä pyydäkään sinulta rahaa tai edes ääntäsi, koska salolaisena et voisi minua edes äänestää, vaan pyydän, että annat tulla vaan. Toimi meidän suomalaisten unilukkarina, äläkä säästele mitään tai ketään. Kerro vaikka miten veronsa Suomeen maksamatta jättävän lääkärifirman kolminkertaisen euromäärän kunnalle maksava yksityinen keikkalääkäri on vain parempi ratkaisu ja meidän suomalaisten etu kuin oma kunnallinen lääkäri. Osakkeenomistajien etuhan se tietysti on, mutta sen olet jo meille opettanutkin.

Syysterveiset sinne Åminnen kartanoon

Ville Lintunen

Vastaa