Näköalatonta kuntapolitiikkaa (7.10.2012)

Kuntavaalit ovat herättäneet keskustelun mielipidepalstoille ja Facebookissa. Kukin ehdokas on kommenteillaan hakemassa ääniä omalta äänestäjäryhmältään. Avoimuutta ja parempaa Turkua ajaa varmasti jokainen ehdokas, mutta kyllä äänestäjille pitäisi myös pystyä kertomaan miten sen parempi huominen tehdään. Sanojen pitäisi muuttua jossain vaiheessa lihaksi ja ainakin syytösten rakentaviksi avauksiksi kohden parempaa Turkua.

Onko oleellista etsiä syyllisiä siihen miksi Satava-Kakskerran kaava kaatui hallinto-oikeudessa, kun pitäisi nähdä itse metsä puilta. Miksi ylipäätään Turku joutuu kaavoittamaan lainvastaisella tavalla alueelle, joka ei ole edes kytköksissä olemassa olevaan kaupunkirakenteeseen. Tähänhän meidän päätöksentekijöiksi itseämme tarjoavien tulisi osata vastata ja tarjota myös ratkaisuja. Olisiko kuntaliitoksista ja alueen yhteisestä maankäyttöpolitiikasta vaihtoehtoja nyky menolle.

Tuskia yksikään päätöksentekijä kaavasta päättäessään oli tarkoituksella lakia rikkomassa, ajattelemattomuuttaan ja asiantuntemattomuuttaan kylläkin. Päätöksentekijät ovat entistä enemmän vaarassa joutua virkamiesten talutusnuorassa, jos oma osaaminen ja kyky perehtyä asioihin eivät riitä. Tällaisia päättäjiä Turku ei tarvitse yhtään enempää, eikä myöskään niitä, jotka yhdistävät tähän näköalattomuuden.

En aina ymmärrä minkä vaihtoehdon perussuomalaisten toisia syyllistävä, mutta toisaalta ei mitään vaihtoehtoja tai uusi realistisia avauksia tarjoava politiikkaa voisi tuoda. Perussuomalaisten Joukossa on fiksujakin ihmisiä, joten ihmetyttää miksi eniten huutamaan pääsevät ne, joilla on tarjota vähiten. Kyynistä eripuraisuutta luodaan varmuudella ja sille pohjalle on vaikea rakentaa poliittista luotettavuutta, kun kaupungilla on edessä taloudellisesti tiukat ajat ja osa vaalilupauksistakin kunkin puolueen tulisi kyetä pitämään.

Vastaa