Salibandyhalli totuuksia ja niistä kommentointia lehtiin

Olen aina vähän ihmetellyt ihmisiä, jotka sanovat hoitavansa asioita mieluiten siksi puhelimessa, että väärinymmärryksen vaara on silloin pienin. Minusta taas puhelin on se kaikista suurin väärinymmärrysten aiheuttaja. Tästä tuli hyvä muistutus, kun lukaisin päivän Turun Sanomat ja tsekkasin mitä olin kommentoinut haastavaan salibandyhalli tilanteeseen.

Perusviestini toimittaja Itälälle oli, että a) tilanne ei ole onneksi niin paha miltä se aluksi näytti, koska Virusmäentien hallille on jo löytynyt uusi innokas yrittäjä ja b) salibandyhalli busines ei ole kultakaivos, vaan jo nolla tulokseen pääseminen vaatii erittäin korkeaa käyttöastetta illan prime time vuorojen osalta. Aivan sama viesti ei sitten enää lehteen saakka välittynytkään ja tämä uskoni valoisampaan tulevaisuuteen näyttäytyi pikemminkin välinpitämättömyytenä. Jutussa käyttöastekin oli matkalla vaihtunut käyttökatteeksi, mikä sellainen sitten lieneekin.

Toisaalta ehkä korrektia jutussa olisi myös ollut kysyä kiinteistön omistajilta miksi Kilosportin vuokrasopimusta ei ylipäätään uusittu. Syyt siihen ovat lopulta aika yksinkertaiset, mutta nyt ne eivät tulleet ilmi. Yleisellä tasolla voisi sanoa, että jos hommansa hoitaa fiksusti ja vuokransa maksaa ajallaan, niin harvalle meistä tulee ongelmia vuokraisännän kanssa.

Olen tavannut nyt molemmat Virusmäentien kiinteistön vuokraamisesta kaksi kenttäiseksi salibandyhalliksi kiinnostuneet tahot. Uskon vakaasti, että salibandytoiminta tulee tiloissa jatkumaan ja siitä tullaan tiedottamaan aivan lähiaikoin.a Muutoksia on luvassa, mutta tärkeintä on, että tunnelin päässä on valoa ja nyt edes kahden kentän pysyminen salibandy käyttössä saadaan varmistettua. Edustamallani seuralla ja halliyhtiöllä ei ollut intressiä Virusmäentien kiinteistöön missään vaihessa, vaikka vuokrasopimusehdot olivatkin enemmän kuin houkuttelevat. Salibandy ihmisenä olen viimeisen parin viikkon tilanteeseen ollut erittäin huolestunut ja pyrkinyt taustalla vaikuttamaan rajallisten mahdollisuuksieni mukaan siihen, että lopputulos olisi koko turkulaiselle salibandy väelle lopulta mahdollisimman kivuton. Täytyy toivoa, että näin nyt myös on.

P.S Nettisivujen aloitteet kohdasta voipi käydä lukaisemassa ensimmäiset koskaan tekemäni liikuntalautakunnalle osoitetun aloitteen ja koskien juurikin salibandyn aseman turvaamista.