Kuopan kaivaminen keskelle nurmea jatkuu

FC TPS:n tämä kauden osin jo surkuhupaisa stadion vääntö saa näillä näkymin jatkoa. Jalkapallo TPS joutunee suurella todennäköisyydellä etsimään korvaavan pelipaikan Paavon Nurmen stadionille ainakin kahden kotipelinsä osalta peruttuaan omin luvin kevään ensimmäiset kotipelinsä, joiden pelaamiselle Paavon Nurmen stadionilla liikuntalautakunta ei alunperinkään antanut lupaa. Liikuntalautakunta pääsee käsittelemään stadion saagan viimeisintä käännettä tulevassa kokouksessaan, jossa liikuntajohtaja esittää ettei lautakunta luovuta Paavon Nurmen stadionia seuran käyttöön myöhemmin kesälle kaavailtuina ajankohtina.

Liikuntajohtajan esitys on varsin perusteltu, sillä vaikka FC TPS vetoaa tapauksen yhteydessä väärinkäsitykseen, niin hyvin ilmeiseltä tuntuu, että seuran ratkaisu perua kaksi ensimmäistä peliä on ollut varsin tietoinen. Jos näin on, niin aivan valtaavaa kunnioitusta liikuntalautakunnan päätökset eivät tunnu seurassa silloin nauttivan. Keskeistä liikuntalautakunnalle oli kuitenkin pitää huoli, että TPS:n jalkapallopeleistä huolimatta turkulaisilla yleisurheilijoilla olisi riittävät mahdollisuudet kilpailla ja harjoitella käytännössä Turun ainoalla yleisurheiluun sopivalla kentällä. Tähän ajatukseen istuvat varsin huonosti FC TPS:n suunnitelmat siirtää kevään pelit kesään keskelle yleisurheilun vilkkainta kilpailukautta.

Vaikka viimeisimmän sopan on keittänyt yksin FC TPS, niin vähätellä ei sovi myöskään FC Interin taustajoukkojen vastuuta tilanteesta. Heidän haluttomuutensa päästää edes kohtuullista korvausta vastaan jalkapallo TPS Veritas stadionille on johtanut tilanteeseen, jossa vuosi vuoden perään TPS:lle etsitään kaupungista toista pelipaikkaa. Keskusteluja stadionyhtiön taustatahojen kanssa on asiasta käyty vuosien varrella varmasti lukuisia, mutta toistaiseksi lopputulos on ollut laiha. Kaupungin kannalta tilanne muuttuu vuosi vuodelta haastavammaksi, sillä tuntuu perusteettomalta kustantaa veronmaksajien varoista Veritas Stadionin kentän kunnossapitoa, vuokrata stadionilta toimistotilaa Liikuntapalvelukeskukselle ja huolehtia Olympiakatsomon kunnosta, jos itse stadion ei ole järkevin kustannuksin kaikkien turkulaisten seurojen käytössä.