Paikallisderby Veikkausliigapaikasta Paavo Nurmen stadionilla?

Paikallislehti Turkulainen ehti jo eilen julkaisemaan nettisivuillaan uutisen Turun kaupungin liikuntalautakunnan päätöksestä, jonka turvin TPS jalkapallo saa pelata loppukauden pelinsä Urheilupuistossa Paavo Nurmen stadionilla. Harmi vain että lautakunnan kokous on vasta tänään.

Ymmärrän TPS:n halun ja tarpeen pelata viimeiset pelinsä Urheilupuistossa, varsinkin jos panoksena on nousu Veikkausliigaan. Kolikon toinen puoli on, että mitä jos panoksena tosiaan on nousu Veikkausliigan ja vastustajana on FC Inter. Tämäkin kun on vielä mahdollista.

Paavo Nurmen stadionilla marraskuun sateisiin pahimmillaan venyvä paikallispeli Veikkausliigapaikasta kahden turkulaisen joukkueen välillä toisaalta ehkä huipentaisi nykyisen stadion saagan. Suurempaa fiaskoa kun ei saisi kasaan edes suunnittelemalla. Luulisi sen jo viimeistään herättävän viimeisetkin päättäjät siihen, että jotain kaupungin liikuntapaikkarakentamisessa on tehty väärin, jos tuon tason peli pelataan yleisurheilustadionilla urheilukaupungiksi itseään kutsuvassa Turussa.

12185032_907603852660781_7400247476653186934_oTurun kaupunki pyrki ratkaisemaan liikuntapaikkarakentamisensa pullonkaulat viime vuosikymmeninä yksityisten toimijoiden kanssa tehdyillä yhteishankkeilla. Minään huimana menestystarinana tätä ajanjaksoa ei voida pitää, sillä vaikka liikuntapaikkojen seiniä saatiin aikaan, niin niiden käyttö on ollut hankalampaa. Caribia hallista jo päästiin onneksi eroon, mutta Veritas Stadionin ympärillä käytävä surkuhupaisa pyörittely jatkuu vielä pitkään, jollei peliä olla valmiita kaupungin toimesta todella puhaltamaan poikki. Eivät herkässä vaiheessa olevat neuvottelutkaan voi joka kausi vuosikymmenen ajan käydä tekosyynä sille ettei ampiaispesää ole kaupungin taholta todella haluttu sohia.

Toivon todella ettei kenenkään tarvitse nähdä tuota Paavo Nurmen stadionilla käyttävää kahden turkulaisjoukkueen välistä paikallispeliä. FC Interille toivon todella isoa tsemppiä tämän kauden viimeisiin Veikkausliigapeleihin, jotta sarjapaikka varmistuisi ilman karsintoja. Perjantaina onkin Veritaksella todella iso peli PS Kemiä vastaan. Yhtä paljon tsemppiä toivotan myös TPS:lle lauantaiksi ratkaisupeliin Ouluun, sillä kaupunki todella kaipaisi toista veikkausliigajoukkuetta ja paikallisderbyjä.

P.S.
Jos nyt kuitenkin kahden turkulaisen joukkueen on liigakarsinnoissa kohdattava, niin vaikka liikuntalautakunta TPS:lle antaisikin luvan Paavo Nurmen stadionilla ottelunsa pelata, niin toivon, että järki voittaa TPS johdossa ja rahat Veritaksella pelaamiselle löytyvät. Näinhän keväällä vähän annettiin ymmärtää. Ja vaikka Veritas Stadionin vuokrat ovat korkeat, niin liigakarsintapeli paikalliskilpailijaa vastaan on vain tuote, joka pitää puristaa kannattavaksi. Näitä pelejä kun ei montaa vuosisadassa Turussa pelata ja niille ainoa oikea pelipaikka löytyy Kupittaalta.